Topicus trotse partner van Dutch Hacking Health

Dutch Hacking Health

Een Hackathon, een samenvoeging van ‘hacken’ en ‘marathon’, is een soort creatieve snelkookpan, waarbij in korte tijd concrete oplossingen bedacht en gebouwd worden. Tijdens Dutch Hacking Health, georganiseerd door vier universitaire ziekenhuizen en technische universiteiten, worden technologie, design, ondernemerschap, gezondheidszorg en patiënten een weekend lang bij elkaar gebracht. De organisatie combineert de kennis en kunde van zorgverleners, patiënten, projectleiders, programmeurs, ontwerpers en ondernemers om gezamenlijk innovatieve oplossingen te bedenken én uit te werken voor health en care.

Hacking Health is een Canadees format dat inmiddels in meer dan 18 landen en 31 steden wordt toegepast om wereldwijd Hacking Health hackathons te organiseren.

Pitches

In 2015 zijn diverse pitches uitgewerkt. Voorbeelden zijn een app om lange termijn data over pijn en vermoeidheid te verzamelen voor patiënten in een rolstoel, een tool om laaggeletterden te helpen om gezondheid te begrijpen en een app voor zelfmonitoring voor MS patiënten. Vrijwel alle ideeën komen uit de praktijk of persoonlijke ervaringen van patiënten en ervaringsdeskundigen. De winnaar van Hacking Health 2015 is ‘Fatique’; een app voor patiënten met een chronische ziekte, gericht op het bijhouden van informatie over beweging en vermoeidheid.

Partner

Topicus is trots om partner van dit evenement te zijn vanwege het hoge innovatieve karakter gecombineerd met praktische oplossingen op basis van gebruikerservaringen. In 2015 heeft de succesvolle deelname geresulteerd in een koppeling tussen Kanta Messenger en het Philips HealthSuite Digital Platform. Samen met vijftien van onze ontwikkelaars, ontwerpers en klanten leveren wij van 20 tot 22 mei een actieve bijdrage aan het realiseren van de ideeën. De regionale winnaars van de Hacking Health ontvangen de Topicus-prijs en worden verder ondersteund bij het uitwerken van het idee.

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen