Topicus opnieuw partner van Dutch Hacking Health

Na de succesvolle samenwerking tijdens de vorige editie van Dutch Hacking Health is Topicus ook dit jaar partner van de grootste health hackathon van Nederland.

Wat is Dutch Hacking Health?
Het format ‘Hacking Health’ bestaat al sinds 2012 en komt oorspronkelijk uit Canada. Tijdens een hackathon worden in een korte tijd innovatieve oplossingen bedacht en uitgewerkt voor gezondheidsproblemen. Een hackathon is niet alleen iets voor programmeurs. Integendeel, tijdens Dutch Hacking Health krijgen zorgprofessionals, patiënten, ontwikkelaars, designers én ondernemers de mogelijkheid om samen innovatieve zorgoplossingen te creëren.

Hoe gaat het in zijn werk?
Op vrijdagavond worden de cases gepitcht en worden er teams gevormd. De teams, bestaande uit verschillende disciplines, gaan vervolgens aan de slag om in anderhalve dag een oplossing te vinden voor een bepaald vraagstuk en uit te werken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een deskundige jury gekozen.

Waarom is Topicus partner van Dutch Hacking Health?
Het evenement past naadloos bij de visie van Topicus wegens de innovatieve insteek van het evenement. De zorg verandert immers: mensen worden ouder, de opties om iemand te behandelen worden diverser en de financiering wordt complexer. Dat vraagt om een nieuwe dynamiek in het zorglandschap. Een dynamiek van samenwerking tussen zorgverleners uit verschillende disciplines, en vooral tussen zorgverleners en patiënten.  Dit vraagt veel van de betrokken partijen binnen de zorg. Topicus ziet het als haar missie om daar een bijdrage aan te leveren door middel van innovatieve producten en diensten.

Net als vorig jaar is Topicus daarom ook dit jaar partner van Dutch Hacking Health. Samen met vijftien van onze ontwikkelaars en ontwerpers leverde Topicus vorig jaar een actieve bijdrage aan het realiseren van innovatieve ideeën. Medewerkers waren erg enthousiast over het innovatieve karakter van het evenement. “Dutch Hacking Health brengt mensen met verschillende achtergronden samen waardoor een creatieve hotspot voor innovatieve ideeën ontstaat”, aldus Roelof Krist, één van de deelnemers van vorig jaar.

Topicus kijkt als partner uit naar opnieuw een goede samenwerking tijdens Dutch Hacking Health!

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen