Huis gekocht? Weet wat je te wachten staat

Overload

Als je aan je nieuwe huis denkt dan denk je aan die fantastische keuken, de gezellige tuin en de relaxte bank waar je nu al op wilt zitten. Logisch. Maar hoe zit het met een notariële akte? En wat staat er eigenlijk in het bouwkundig rapport? Welke verzekeringen moeten geregeld worden? Wat heb je precies nodig bij het klussen? En heb je alle adressen voor de verhuiskaarten al? Met zo’n stortvloed aan informatie en verantwoordelijkheden raak je gemakkelijk de draad kwijt. Maar dat hoeft niet meer met de WoonTodo-app van Monli. De app neemt je bij de hand en loodst je door de verhuizing.

Checklist

De app geeft je een checklist van alle belangrijke zaken vanaf het moment dat je een huis hebt gekocht. Van het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst en het aanbetalen van de bankgarantie tot het regelen van gas, water en licht en het kiezen van vloerbedekking. Bovendien krijg je uitgebreid inzicht in moeilijke begrippen.

Paula Hijlkema en haar vriend Aard kenden de begrippen wel. Toch was de WoonTodo-app onmisbaar na de koop van hun huis. “Er zijn altijd zaken die je vergeet. Dat kunnen dingen rond je hypotheek zijn, maar bijvoorbeeld ook dat je lampen moet kopen om ’s avonds te kunnen klussen’’, zegt Hijlkema. “WoonTodo gaf ons een heel compleet overzicht, in chronologische volgorde. Zo wisten we wat wanneer belangrijk was om te regelen.’’ Bovendien voorkwam de app miscommunicatie, die gemakkelijk ontstaat. “We hebben beide een baan en weinig tijd. Het is makkelijk om zaken langs elkaar heen te regelen. Met WoonTodo hadden we een leidraad. Wat was gebeurd, was afgevinkt. Zo wisten we allebei waar we aan toe waren. Dat scheelde een hoop stress.’’

Monli

De WoonTodo-app is een product van Monli (Money and Living) vindt dat geld inzichtelijk en begrijpelijk moet zijn voor iedereen. Daarom ontwikkelt Monli digitale oplossingen waarmee je belangrijke financiële momenten in het leven zélf aankunt. Of je nu oud of jong bent, kenner of leek. Zo helpt WoonTodo je na het kopen van een huis, helpt de Monli Kids-app kinderen spelenderwijs verantwoord omgaan met hun zakgeld, krijg je met Monli Pensioen op een gemakkelijke manier inzicht in je netto besteedbaar inkomen na je werkzame leven en bespaart Monli Hypotheken je op je advieskosten en in de aanvraag van je hypotheek. Zo brengen zij voor elke doelgroep geldzaken tot leven.

Probeer het gratis

Staat er bij jou een belangrijke financiële beslissing op de agenda, of wil je gewoon meer weten over de oplossingen van Monli? Kijk dan op onze website of download een van de  de gratis Monli apps.

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen