Dutch Hacking Health: een terugblik!

‘Volgend jaar zeker weer’
Mark, Software Engineer bij GGZ&Ziekenhuizen, heeft deelgenomen in Nijmegen aan het project ‘GestureVox’.

“GestureVox is een app die gebarentaal omzet in tekst en spraak. Vanuit een zorgverlener kwam de vraag om ondersteuning te krijgen bij het begrijpen van mensen die niet kunnen spreken of schrijven, maar wel gebarentaal gebruiken. De zorgverlener kan geen gebarentaal en wil deze personen toch graag helpen als ze om iets vragen. Een app op een smartphone is daarvoor geschikt; bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en je hebt geen extra apparatuur nodig. Hierdoor is het altijd inzetbaar en niet duur. Met een team van 6 geweldige mensen met verschillende achtergronden hebben we in 1 weekend het idee uitgedacht en uitgewerkt. GestureVox is in staat om het alfabet in gebarentaal te herkennen en terug te koppelen aan de zorgverlener. Volgend jaar ga ik zeker weer”.

‘Een gezellig en interessant weekend’
Willem, Software Engineer van VIPLive, nam deel aan een project in Nijmegen waarbij de focus lag op het digitaal voorschrijven van zelfmeetapparatuur en apps.

“Door input vanuit verschillende aanwezigen met verschillende achtergronden leer je veel over onderwerpen waar je je niet dagelijks mee bezig houdt. Toen halverwege het weekend bleek dat er toch al een bestaande oplossing was konden we weer van voor af aan beginnen, maar de energie was er niet minder om. Uiteindelijk hebben we daardoor wel slechts tijd gehad om het idee verder uit te werken en niet daadwerkelijk iets te kunnen maken. Een gezellig en interessant weekend!”

‘De sfeer is gewoon tof!’
Martin, Designer/Front-end ontwikkelaar bij VIPLive,  werkte afgelopen weekend in Nijmegen aan een app voor de mantelzorger die betrokken is bij patiënten met mentale klachten.

“Het idee erachter is dat wij de mantelzorgers een plek geven om hun stem te laten horen en inzicht te geven aan de zorgprofessional. Hiermee zou de zorg efficiënter worden en kan er betere zorg op maat geleverd worden. De patiënt ontvangt hierdoor uiteindelijk betere zorg.
Het was superleuk om met een groep van 5 dit probleem aan te pakken. We hadden een data-sciencist, huisarts in opleiding, project-initiator, ontwikkelaar en designer en konden daarmee goed sparren en kennis vanuit verschillende richtingen bij elkaar brengen om een mooi product op te leveren. Daarnaast is de sfeer gewoon tof! Iedereen was fanatiek bezig met iets te maken, ter afwisseling werd er soms een korte groepsactiviteit gedaan en ’s avonds werd er gefeest om nog even wat stoom af te blazen”.

‘Een gevarieerd en interessant weekend!’
Jan Willem, Product Manager bij VIPLive, nam deel aan een blockchain project in Utrecht.

“Het was hartstikke tof om te zien wat er gebeurt wanneer je healthcare professionals, ondernemers, patiënten en techneuten (geheel verzorgd) samen laat werken. Waar ik zelf in de blockchain ben gedoken waren andere bezig met search engines, text recognition en brainwaves. Een ander team kwam gewoon tot de conclusie dat er al initiatieven genoeg waren maar slecht geïmplementeerd waren. Een gevarieerd en interessant weekend dus!”

Vanuit Topicus kijken we niet alleen als partner terug op drie fantastische dagen, ook kijken deelnemers terug op een geslaagd evenement. De organisatie, alle vrijwilligers, partners en de ruim 400 deelnemers, bedankt! Hopelijk tot volgend jaar!

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen