Blog: Kan jij je ondernemersdromen nog waarmaken?

Het werd de laatste jaren voor ondernemers steeds lastiger is om een financiering rond te krijgen. De economische crisis had een sterke invloed op de financieringsmogelijkheden voor ondernemingen en de wet- en regelgeving voor banken wordt steeds meer aangescherpt. De oude vertrouwde bank investeert niet snel meer, en de aanvraagperiode is vaak lang. Maar jij wil nú actie.

Alternatieve financieringen

Kun je groei dan maar gewoon vergeten? Nee hoor. Problemen stimuleren creativiteit. Vertel een puber dat hij niet naar de discotheek mag en hij verzint dat hij bij een klasgenoot slaapt of klimt stiekem uit het slaapkamerraam. De financiële wereld reageert precies hetzelfde. Het bruist van de innovatieve ideeën voor alternatieve financieringen, waar jij je voordeel mee kan doen.

Veel ondernemers boekten succes met bijvoorbeeld crowdfunding, factoring (waarbij je facturen worden gefinancierd), het leasen van bedrijfsmiddelen of gestapeld financieren (waarbij je meerdere financieringsproducten voor één totaalfinanciering gebruikt).

Deze alternatieven vragen echter wel kennis, tijd en geduld. Een makkelijker alternatief om zoveel mogelijk potentiële investeerders te vinden is een zogenaamd  ‘matchingplatform’, zoals het onlangs gelanceerde Fyndoo.

Financiermatching

Op Fyndoo worden aanbieders van financieringen, adviseurs en ondernemers met een financieringsvraag bij elkaar gebracht. Tientallen, of misschien wel honderden aangesloten financiers kunnen hier jouw investeringsaanvraag snel en gemakkelijk beoordelen en accepteren.

Om te zorgen dat jouw aanvraag opvalt en een serieuze kans maakt, moet er uiteraard een gedegen financiële onderbouwing zijn. Dat kan je zelf doen met Excel, of met een tool als Finan.

Finan wordt door veel Europese accountants, banken, financieel adviseurs en ondernemers gebruikt om waterdichte financieringsaanvragen op te zetten. Met de tool voldoet je aanvraag altijd aan de geldende wet- en regelgeving en wordt het hele aanvraagtraject een eenvoudig stappenplan:

1. Door een Exact-koppeling wordt de boekhouding automatisch in Finan ingelezen.
2. Het programma maakt daarop een prognose voor je onderneming, voor bijvoorbeeld een uitbreiding.
3. Met de financieringsaanvraagapp dien je rechtstreeks je aanvraag in bij Fyndoo.
4. Financieringsinstellingen kunnen je aanvraag bekijk op Fyndoo.

De ondernemer krijgt snel een gedegen kwalitatieve prognose en financiers kunnen snel een aanvraag beoordelen. Hierdoor wordt jouw kans op financiering een stuk groter.

Simpele kwaliteit

De veranderingen op de financieringsmarkt lijken beangstigend, maar bieden juist kansen voor nieuwe, innovatieve ideeën. Door de opkomende financieringsalternatieven word je als ondernemer steeds meer ondersteund in het opzetten van een kredietaanvraag.  Bovendien wordt niet alleen de kans dat je financiering krijgt groter, maar de kans dat je snel financiering krijgt ook. Laat die ondernemersdroom dus niet varen, maak hem werkelijkheid.

Bob Schuilenburg

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen