De Batavierenrace en Topicus, snelheid en teamwork op alle fronten

In 5 dagen een nieuwe app uit de grond stampen en nog een goede ook? Daar draaien we bij Topicus onze hand niet voor om. Thomas Dekker ontwikkelde een nieuwe iOS versie van de reeds bestaande Android Batavierenrace app en voegde daar meteen even een aantal zeer praktische en gebruiksvriendelijke features aan toe. Maar hoe dan?

Thomas, sinds ruim 2 jaar App Developer/ Productowner bij Topicus, kent onze organisatie sinds zijn studententijd, toen hij hier aan het afstuderen was. Dat hij de iOS Batavierenrace app ging upgraden lag dus voor de hand.

“Vorig jaar bouwde ik de eerste iOS versie van de Batavieren App, met als belangrijkste nieuwe feature het kunnen volgen van je eigen ploeg. Dat leverde hier intern meteen een vrolijke concurrentiestrijd op, want Topicus heeft twee teams die meelopen. We hadden toen meteen ruim 1200 downloads.

In de upgrade van 2017 hebben we direct de huisstijl van de Batavierenrace meegenomen plus de wens om meer praktische informatie. Zo kun je er nu het programma in vinden, de kaarten van de diverse starts, bustijden en bijvoorbeeld waar je je hesje kunt ophalen.”

“Om in zo’n korte tijd een stevige app te ontwikkelen zijn er natuurlijk wel een aantal voorwaarden. Je moet als ontwikkelende organisatie stevig in je schoenen staan én er moet een goed fundament liggen. Koen van de Batavierenracecommissie was nauw betrokken, leverde veel input en heeft twee dagen meegelopen bij Topicus, zodat hij ook feeling kreeg met ónze organisatie. Het resultaat? Een onmisbare app”.

Thomas maakte de Batavierenrace App als onderdeel van Topicus’ “Doe Je Ding Dag”, waarbij alle medewerkers iedere twee weken op vrijdag werken aan “eigen” projecten.

“ De eerste editie die we in 2016 ontwikkelden is echt “mijn kindje” geworden. En dus wilde ik betrokken blijven. Het is een groot lokaal evenement met een korte piek. Juist bij dit soort nieuwe dingen wil je zorgen dat het goed in elkaar zit en mensen er echt iets aan hebben. En er is direct resultaat. Het is ook een leuk evenement waar we als Topicus een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook de verbeterde Android App maken. Zo werken we ook aan een steeds duurzamer product.”

Op dit moment werkt Thomas vanuit Topicus Onderwijs aan SOMtoday Leerling en SOMtoday Ouder, een applicatie waarmee je roosters, huiswerk en cijfers kunt inzien. “Dat is een project waarbij we – net als bij de Batavierenrace – heel goed kijken naar de behoeftes van de doelgroepen. We communiceren via een eigen kanaal met hen en daar komt veel interessante feedback op binnen. Dus niet vanuit de school, maar vanuit de leerlingen en ouders. Ik vind het belangrijk om met de eindgebruiker bezig te zijn. SOMtoday heeft in totaal 100.000 gebruikers, waarvan 85.000 leerlingen. Dat vind ik heel erg cool. We krijgen reacties terug dat ze er superblij mee zijn. En wie weet komt er ook nog een SOMtoday Docent versie.”

“Een ander project is Parnassys Leerkracht voor het basisonderwijs, daarvoor zijn we bezig met een mooie nieuwe versie. Er zijn 60.000 leerkrachten die dit gebruiken, dat aantal is enorm gegroeid de afgelopen jaren.”

En gaat Thomas zelf ook meedoen met de Batavierenrace? Dat niet, maar hij gaat wel al zijn Topicus collega’s volgen en toejuichen.

Topicus Finance – Amsterdam

John M. Keynesplein 12, Amsterdam

Topicus Finance – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Hoofdkantoor – Deventer

Singel 25, Deventer

Topicus Finance – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Zorg – Groningen

Helperpark 270 - 298, Groningen

Topicus Finance – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Legal – Zwolle

Zuiderzeelaan 23, Zwolle

Topicus Onderwijs – Deventer

Singel 9, Deventer

Topicus Onderwijs – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Overheid – Enschede

M. H. Tromplaan 10-12, Enschede

Topicus Onderwijs – Nijmegen

Keizer Karelplein 32F, Nijmegen

Topicus Onderwijs – Utrecht

Winthontlaan 200, Utrecht

Topicus Zorg – Deventer

Keizerstraat 43, Deventer

Topicus Zorg – Leiden

Doezastraat 2A, Leiden

Topicus Zorg – Utrecht

Da Costakade 45, Utrecht

Topicus Zorg – Wageningen

Costerweg 1K, Wageningen